18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Danas sunčano i sa sunčanim intervalima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati sunčano i sa sunčanim intervalima.

Tokom dana doći će do prolaznog povećanja oblačnosti, uglavnom u centralnom planinskom pojasu. Oblačnost će se u kasnim večernjim i noćnim časovima smanjivati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjereno promjenjiv vjetar, na jugu prvo slaba bura zatim južni i jugoistočni, a u Podrinju i Semberiji umjeren jugoistočni vjetar.

Najviša dnevna temperatura od minus četiri do dva stepena, na jugu do pet, a na planinama oko minus osam stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava vedro vrijeme.

Temperatura vazduha izmjerena jutros u 7.00 časova bila je u minusu u svim krajevima. Najhladnije bilo je u Kupresu gdje je izmjereno minus 20 stepeni, u Istočnom Drvaru bilo je minus 18, u Kalinoviku minus 17, na Čemernu, na Bjelašnici i na Ivan-sedlu minus 16, na Han Pijesku, u Šipovu, Bugojnu i Drvaru minus 15, u Gacku, Livnu i Jajcu minus 14, na Sokocu minus 13, u Mrkonjić Gradu, Krupi na Uni, Ribniku i Sanskom Mostu minus 12.

U Banjaluci, Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću jutros je u 7.00 časova bilo minus 11, u Srebrenici, Novom Gradu, Srpcu, Foči i na Mrakovici minus 10, u Bileći i Rudom minus devet, u Gradišci i Goraždu minus osam, u Doboju minus sedam, u Zvorniku, Višegradu, Čapljini i Gradačcu minus šest, u Bijeljini i Trebinju minus četiri, a u Mostaru i Neumu minus tri stepena Celzijusova.

Visina snijega na Čemernu jutros je bio 31 centimetar, na Han Pijesu 24, u Kalinoviku 20, na Sokocu 16, u Istočnom Drvaru 11, na Mrakovici 10, u Srebrenici i Gacku šest, u Foči i Rudom četiri, u Bijeljini dva i u Višegradu jedan centimetar.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se