23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Danas hladno i suvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje hladno i suvo vrijeme, a tokom noći jači mraz.

Tokom dana biće pretežno sunčano i hladno vrijeme, na istoku sa umjerenom oblačnošću i sunčanim periodima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab istočni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura od minus tri do jedan, na jugu oko pet stepeni, dok će u višim predjelima biti ispod nule.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva preovladava vedro vrijeme, a povećane oblačnosti i magle ima u centralnim i istočnim područjima.

Na Bjelašnici je u 7.00 časova izmjereno minus 18 stepeni, u Kupresu minus 17, na Sokocu minus 16, na Han Pijesku i u Istočnom Drvaru minus 15, u Driniću i Bugojnu minus 14, na Čemernu, u Šipovu, Drvaru i Livnu minus 12, u Kalinoviku, Sarajevu, Mrkonjić Gradu minus 11, a na Ivan-sedlu, Tuzli, Rudom, Foči, Ribniku i Zenici minus 10.

U Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Srebrenici, Sanskom Mostu i Jajcu jutros je bilo minus devet, u Novom Gradu, Srpcu, Krupi na Uni, na Mrakovici i u Bihaću minus osam, u Gradišci, Goraždu, Gacku, Nevesinju, Višegradu i Zvorniku minus sedam, u Bijeljini minus šest, u Gradačcu, Bileći minus četiri, u Trebinju i Stocu minus jedan.

Mostar i Trebinje jutros su imali pozitivnu temperaturu vazduha gdje je izmjeren jedan stepen Celzijusov.

Visina snijega na Čemernu iznosi 27 centimetara, u Kalinoviku 17, na Han Pijesku 15, na Mrakovici devet, u Istočnom Drvaru sedam, u Gacku pet, u Rudom tri, u Srebrenici dva i u Foči jedan centimetar.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se