8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Varvarin: Baba pucala u mladu, umjesto nje pogdila majstora

VARVARIN – Milici Matić (79) iz sela Obrež kod Varvarina, koja je u nedjelju po podne iz pištolja ranila bravara Gorana Brašića (40), danas bi, nakon saslušanja kod sudije za prethodni postupak, trebalo da bude određen pritvor do 30 dana.

Kako prenosi „Alo!”, Milici prijeti optužnica za pokušaj ubistva.

Incident u kome je starica iz pištolja CZ kalibra 7,65 milimetara ranila Brašića dogodio se u centru Obreža u nedjelju, oko 14.30, nakon što je Miličina bivša mlada dovela majstora da zamjeni brave na ulazu u kuću.

„Kuća u kojoj se dogodio incident je u sporu od 2010, a ja i sin imamo stanarsko pravo. Svaki put kada bih došla iz Švedske i pokušala da uđem u kuću, dešavali su se problemi. Baba je pravila scene, padala u nesvijest i slično. Pošto sam živjela sa njom 25 godina i znam na šta je sve spremna, u nedjelju sam zatražila pomoć policije, ali su oni samo prošetali sa Milicom do kapije i nastavili ka restoranu“, priča Dragica Radonjić, bivša snaja Milice Matić.

Dva minuta nakon što je policija otišla, baka Milica se vratila sa pištoljem i upucala Brašića, koji je taman završio zamjenu brave na ulazu u prizemlje kuće.

„Bili smo leđima okrenuti, a ona je ušla dva koraka u kuću i opalila. Metak je pogodio majstora. Ja sam skočila na nju i oduzela joj pištolj, koji je pao na pod. I nakon toga je pokušavala da se baci na mene, a kada sam je izgurala napolje, gađala me je čekićem koji se nalazio na terasi“, dodaje Dragica Radonjić.

Pretpostavlja se da je prava meta Milice Matić bila upravo Dragica, ali je greškom pogođen bravar.

Kako piše ovaj list, Milica bi vjerovatno ispalila još neki hitac, ali se drugi metak zaglavio u cijevi. Pištolj iz koga je pucano je Miličino vlasništvo, ali nije registrovan niti je ona priznala kako ga je nabavila. Dragica kaže da u vrijeme dok su živjeli zajedno nije viđala oružje kod bivše svekrve.

Odnosi između Milice Matić i Dragice Radonjić su se pogoršali 2008. godine, kada su se Miličin sin Rade i Dragica razveli. Njih dvoje žive u Švedskoj, Rade sa sinom, a Dragica sa kćerkom. Sud je odredio da Dragica i sin imaju stanarsko pravo u prizemlju kuće, ali Milica Matić, koja je takođe nekada radila u Švedskoj, tu odluku nije htjela da prihvati. Sudski spor u vezi sa vlasništvom nad kućom traje više od pet godina.

Odmah nakon ranjavanja, Goran Brašić, koji sa tastom drži bravarsku radnju odmah preko puta kuće u kojoj je ranjen, prebačen je u Opštu bolnicu u Kruševcu.

„Završio sam posao i ušao u kuću da popijem kafu kada je baba Milica dojurila iz svoje kuće i pucala dok sam bio okrenut leđima. Metak me je pogodio u lijevo rame i tu ostao. Očekujem da me danas operišu. Valjda će sve biti u redu“, kaže Goran Brašić dok su ga pripremali za operaciju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se