8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Umro frontmen „Motorheda“ Lemi Kilmister

LONDON – Osnivač, pjevač i basista grupe „Motorhed“ Lemi Kilmister umro je u 70. godini, dva dana nakon što je saznao da ima rak, saopštio je britanski bend.

Lemi je osnovao „Motorhed“ 1975. godine i snimio 22 albuma, uključujući legendarni „Ejs of spejds“. Bio je jedna od najupečatljivijih ličnosti i glasova rok muzike.

„Naš moćni, plemeniti prijatelj Lemi umro je poslije kratke bitke sa ekstremno agresivnim kancerom“, navodi se u saopštenju benda na „Fejsbuku“.

Grupa je pozvala fanove da puštaju Lemijevu muziku glasno i da „popiju poneku“, uz poruku: „Slavite život na način na koji bi on to radio. On bi uradio upravo tako.“

Lemi je rođen kao Ian Frejzer Kilmister u Barslemu 1945. godine. Dobio je nadimak u školi, ali je sam govorio da ne zna kako je nastao.

Kao Lemi iz „Motorheda“ postao je poznat po brzom i furioznom sviranju bas gitare i promuklom glasu, prenio je Bi-Bi-Si.

Dijagnoza kancera postavljena mu je dva dana nakon sedamdesetog rođendana. Lemi, koji je bio jedini stalni član „Motorheda“, živio je u Los Anđelesu i umro je juče kod svoje kuće okružen porodicom.

Zvijezda hevi-metala Ozi Ozborn je među onima koji su odali počast frontmenu „Motorheda“.

„Danas sam izgubio Lemija, jednog od svojih najboljih prijatelja. Nedostajaće nam. Bio je ratnik i legenda. Vidimo se na drugoj strani“, napisao je Ozi na „Tviteru.

[mom_video type=“youtube“ id=“1iwC2QljLn4″]

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se