18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Stanje na putevima

Magla jutros smanjuje vidljivost mjestimično ispod 50 metara na području Gradiške i na dionici auto-puta Čatrnja – izlaz Nova Topola, na području Prijedora, Foče i Istočnog Sarajeva, a i kolovozi su, zbog magle, vlažni i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Poledica je moguća preko planinskih prevoja, mostova, kao i na ulazu u tunele.

Oprez je neophodan i zbog odrona kamenja i zemlje na kolovoz, na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac – Crna Rijeka u mjestu Bočac, saobraća se naizmjenično, lijevom trakom iz pravca Karanovca, a zbog sanacije kolovoza na dionici Crna Rijeka – Ugar moguće su povremene obustave. Na lokalitetu HE „Bočac dva“, na istom magistralnom putu, zbog miniranja terena aktuelne su obustave od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00, svakim danom osim nedjelje.

U toku je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu M-17 Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti na snazi svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor, naseobina Lišnja, od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog deminiranja terena izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu M-14,1 dionica Brodsko Polje – entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova, a u naselju Liješće, lokalitet Šikare od 8.00 do 16.00 časova. Izmjena podrazumijeva 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva – Razboj, saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, zbog sanacije klizišta i rehabilitacija kolovoznog zastora.

Zbog izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, dionica Gornja Vijaka dva – Razboj, u mjestu Dragalovci, pa će biti povremenih potpunih obustava za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta. Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je i zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje – Berkovići dionica Vojne – Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

U Banjaluci će zbog modernizacije saobraćajnice do petka, 25. decembra, biti obustavljen saobraćaj u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

U Federaciji BiH i dalje je na snazi potpuna obustava saobraćaja na dionici Jablanica – Prozor, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Magla jutros smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, posebno dionicu auto-puta-1 Tarčin – Zenica, kao i magistralne puteve Konjic – Mostar, Novi Travnik – Bugojno – Gornji Vakuf, Kiseljak – Kaonik – Vitez i Livno – Glamoč – Mlinište.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niske temperature moguća je mjestimična poledica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se