8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Savjet ministara o podnošenju zahtjeva za članstvo u EU

SARAJEVO – Savjet ministara BiH razmatraće danas Izvještaj o spremnosti BiH za podnošenje zahtjeva za članstvo u EU, u skladu sa zaključkom Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o primjeni Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, sa naglaskom na izučavanje nacionalne grupe predmeta i maternjeg jezika, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Pred ministrima će se naći i izvještaj o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o deminiranju u BiH, izvještaj o radu Komisije za deminiranje i protivminskom djelovanju u BiH za 2014. godinu i izvještaj o protivminskom djelovanju u BiH za 2014. godinu, te Prijedlog plana rada Komisije za deminiranje BiH za 2015. godinu i Prijedlog operativnog plana protivminskog djelovanja u BiH za 2015. godinu.

Biće riječi i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije u BiH i Nacrtu zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH.

Ministri će razmotriti i prijedlog odluke o imenovanju Radne grupe za sprovođenje Akcionog plana za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca s ciljem harmonizacije sistema sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, sa standardima i preporukama Radne grupe za finansijske mjere protiv pranja novca.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se