4.3 C
Zvornik
01. децембра 2022.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase na regionalnim putevima oko Srebrenice

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase na pojedinim putnim pravcima u Srpskoj noćas od ponoći do 12. novembra u ponoć radi preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji.

Zabrana saobraćaja za ovu kategoriju vozila uvedena je na magistralnom putu Vlasenica – granica Republike Srpske/Federacije BiH /Luke/, granica Republike Srpske/Federacija BiH /Caparde/ – granica BiH/Republike Srbije /Karakaj/, Karakaj dva – Vlasenica, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova zabrana uvedena je i na regionalnim putevima Konjević Polje – Bratunac jedan, Bratunac tri – Drinjača, Zeleni Jadar – Bratunac jedan, Milići – Zeleni Jadar i Zeleni Jadar – Skelani.

Centri javnih bezbjednosti Bijeljina i Istočno Sarajevo odrediće alternativne pravce i preusmjeriti saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone ukupne mase na te pravce, dodaje se u saopštenju.

Režim saobraćaja u Srebrenici u naredna dva dana biće izmijenjen radi bezbjednog održavanja Investiciono-razvojne konferencije „Srebrenica 2015“, najavljeno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Saobraćaj će biti izmijenjen u kraku Ulice 27. jula, od kružnog toka kod Robne kuće do Islamske vjerske zajednice, koji će umjesto jednosmjernog biti dvosmjerni.

U užem centru Srebrenice biće u potpunosti zabranjen saobraćaj sutra od 5.00 časova do četvrtka, 12. novembra, do 15.00 časova, i to od kružnog toka Ulicom Srebreničkog odreda do motela „Alić“, kao i Ulicom Vase Jovanovića.

Iz CJB apeluju na građane Srebrenice da već danas automobile parkiraju van navedenog kruga.

U saopštenju se podsjeća da je do petka, 13. novembra, na području opština Bratunac i Srebrenica na snazi obustava lova uvedena još 6. novembra.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija uvedena je na magistralnom putu Zvornik – Konjević Polje – Vlasenica, Vlasenica – MEJI Luke, MEJI Memići – Karakaj, te na regionalnom putu Konjević Polje – Bratunac, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova zabrana je uvedena i na regionalnim putevima Drinjača – Bratunac,

Bratunac – Srebrenica – Zeleni Jadar – Skelani i Milići – Zeleni Jadar – Srebrenica.

U sjedištu MUP-a, centrima i stanicama javne bezbjednosti, te policijskim stanicama tokom trajanja zabrane neće biti izdavana odobrenja za prevoz eksplozivnih materija, dodaje se u saopštenju.

via Servis Vesti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se