23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vijestiummeta ugašene na Twitteru!

BANJALUKA – Twitter nalog bloga Vijestiummeta, koji promoviše aktivnosti terorističke organizacije Islamska država, suspendovan je, i danas mu nije moguće pristupiti.

„Ovaj nalog je suspendovan“, piše u poruci, te se navodi obrazloženje iz kojeg se zaključuje da iza suspenzije stoji upravo Twitter. Međutim, na Twitteru se spekuliše da iza ove „rampe“ stoje Anonimusi.

Prije nekoliko dana, Vijestiummeta su, izvještavajući o seriji terorističkih napada u Parizu, napisale da se radi o „Radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane!“

Potom je taj blog, nazivajući bezbjednosne agencije u BiH „budalama“, objavio da je „Bosna prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat“.

„Tako nam Alaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će uskoro da vam glave sa vaših vratova skidaju“, stoji u prijetnji napisanoj na blogu Vijestiummeta.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, ranije je za portal Nezavisnih novina potvrdio da je blog Vijestiummeta lociran na prostoru Džordžije, u SAD.

„Slijedi saradnja sa institucijama SAD kako bi se identifikovalo gdje i na kom mjestu se nalazi taj portal“, rekao je on.

Podsjećamo, slična sudbina je i ranije zadesila Twitter naloge koje su Vijestiummeta otvarale, pišu Nezavisne.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se