18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Usvojena Informacija o uslovima i procedurama za osnivanje srednje muzičke škole

ZVORNIK – Odbornici Skupštine opštine Zvornik usvojili su na današnjoj 25. redovnoj sjednici Skupštine opštine Informaciju o uslovima i procedurama za osnivanje srednje muzičke škole u Zvorniku.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljorpivredu idruštvene djelatnosti Milan Cvijetinović rekao je da je realno očekivati da se srednja muzička škola osnuje od školske 2017/18 godine.

– Zakljućeno je i da se od naredne školske godine u osnovnim školama izvan Zvornika osnuju područna odjeljenja Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“, kao što sada rade odjeljenja u Čelopeku i Oraovcu gdje ima 35 učenika, a čime će biti data šansa za blizu 800 učenika da pohađaju i osnovno muzičko obrazovanje – rekao je Cvijetinović.

U okviru Informacije o osnivanju Srednje muzičke škole u Zvorniku navedeno je da su narasle potrebe za školovanjem srednjeg stručnog kadra, kao i da je sve veći broj učenika zainteresovan za dalje školovanje nakon završene Osnovne muzičke škole.

Navedeno je i da je otvaranje Srednje muzičke škole u stvari proširenje djelatnosti postojeće Osnovne muzičke škole, jer prema Zakonu o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, muzičke i baletske škole mogu istovremeno obavljati djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja. U Srednjoj muzičkoj školi sticala bi se zvanja muzički izvođač i muzički saradnik – teoretičar.

Napomenuto je i da na teritoriji regije Birač ne postoji ni jedna srednja muzička škola.

Nastava Srednje muzičke škole odvijala bi se u prostorijama Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ i potrebno bi bilo zaposliti još dva profesora.

>>> Usvojen Nacrt budžeta za 2016. godinu: Počinje realizacija projekata koji su odloženi zbog sanacije klizišta

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se