13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Uhapšeno pet lica zbog poreskih utaja

SARAJEVO – Na području Sarajeva jutros je uhapšeno pet lica, osumnjičenih za organizovani kriminal, poresku utaju, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, podnošenje lažne poreske prijave i pranje novca, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

U okviru operativne akcije „Rebus“, uhapšena su lica čiji su inicijali A.M. /44/, A.Ć. /43/, E.Š. /30/, A.B. /31/ i A.M. /46/, koja su osumnjičena da su nezakonitim aktivnostima budžetu Federacije BiH pričinili višemilionsku štetu.

U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata na 14 lokacija, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšena lica su osumnjičena da su počinila krivična djela, obavljajući različite dužnosti i poslove u privrednim društvima „Mrkva grup Sarajevo“ i „Mrkva Sarajevo“.

Prilikom rada na ovom predmetu, policijski službenici Sipe ostvarili su blisku saradnju sa službenicima Poreske uprave Federacije BiH.

Današnje aktivnosti sprovedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, a po naredbama sarajevskog kantonalnog suda i tužilaštva i rezultat su višemjesečne istrage.

Ova lica biće privedena u službene prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, nakon koje će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se