14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

U Srpskoj nema vehabijskih zajednica

LAKTAŠI – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da u Srpskoj nema vehabijskih zajednica, kao u Federaciji BiH /FBiH/, i da je bezbjednosna situacija dobra.

„U Republici Srpskoj nema enklava koje ne poštuju zakone i žive život bez kontrole i uticaja naše policije. Na području Srpske ima pojedinaca koji su pripadnici vehabijskog pokreta, ali kontrolišemo njihova kretanja i aktivnosti“, rekao je Lukač novinarima u Laktašima nakon sastanka sa načelnikom te opštine Miroslavom Kodžomanom.

Lukač je naveo da svi pripadnici vehabijskog pokreta nisu teroristi.

„U Republici Srpskoj nema potrebe za bilo kakvom panikom. Policija u Srpskoj kontroliše sve što je potrebno da bi bila održana dobra bezbjednosna situacija“, naglasio je Lukač i ocijenio da na području Laktaša nema bezbjednosnih problema.

On je napomenuo da je na sastanku sa Kodžomanom bilo riječi i o kasarni u Zalužanima u kojoj bi trebalo da budu smještene pojedine organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/.

„Razgovarali smo i o kasarni Sarica, gdje bi trebalo da bude locirana Stanica policije Trn, kao i vatrogasna jedinica i civilna zaštita. Nadam se da ćemo ove aktivnosti veoma brzo realizovati“, rekao je Lukač.

Kodžoman je naglasio da je saradnja lokalne zajednice sa policijom veoma dobra.

„Veoma smo zadovoljni ovom saradnjom. Očekujem da u narednom periodu bude riješeno pitanje vlasništva zemljišta u kasarni u Zalužanima gdje bi bili smješteni pripadnici MUP-a, kao i zemljište u kasarni Sarica koje je nama potrebno“, rekao je Kodžoman.

On je naveo da opština Laktaši pokušava da razvije sve komunalne usluge u Mjesnoj zajednici Trn.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se