14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Travnik: Učesnik Pinkovih zvezda pregazio partnerku

TRAVNIK – Pjevač Zoran Gromović (46), široj javnosti poznat po učešću u prošlogodišnjem takmičenju „Pinkove zvezde“, zadržan je u prostorijama Policijske stanice Travnik, gdje je juče saslušan zbog sumnje da je ubio svoju kolegicu, pjevačicu iz Srbije Jelenu Tursum (35) iz Bačke Vanjske, s kojom je živio u vanbračnoj zajednici.

Sumnja se da je on u subotu u pet sati u Gornjem Putićevu, nakon žestoke svađe, Pasatom pregazio svoju družbenicu Jelenu, s kojom je u posljednje vrijeme zajedno nastupao po kafanama i svadbama.

Izdate naredbe

U prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca i branioca po službenoj dužnosti, estradni muzičar Gromović juče je dao iskaz službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona.

– Dao sam naredbu da se osumnjičeni zadrži još 24 sata da bi policija završila s prikupljanjem dokaza, a sutra (danas, op. a.) će biti priveden u prostorije Kantonalnog tužilaštva, gdje će nakon ispitivanja biti odlučeno o daljnjim radnjama koje će biti poduzete. Završena je obdukcija tijela stradale, a urađeno je i vještačenje vozila te uzeti tragovi – kazao nam je Meho Bradić, dežurni kantonalni tužilac.

Na Odjelu patologije JU Bolnica Travnik, izvršena je obdukcija tijela smrtno stradale Jelene Tursum. Prema preliminarnim rezultatima, nesretna djevojka podlegla je od posljedica traumatskog šoka koji je uzrokovan višestrukim prijelom koštanih struktura.

U subotu u ranim jutarnjim satima prijavljeno je da je na lokalnom putu pronađeno tijelo mlađe ženske osobe. Policijske patrole su na licu mjesta zatekle Gromovića i njegov Pasat, a pored puta i tijelo Jelene Tursum.

Gromovićev Pasat na policijskom parkingu

Tragični događaj odigrao se na malom makadamskom putu koji vodi ka Gornjem Putićevu, a u blizini Zoranove vikendice. Sve se desilo navodno nakon svirke u kojoj su zajedno i nastupali prethodnu noć. Od izvora bliskih istrazi doznajemo da se par u vozilu posvađao, poslije čega je Jelena napustila auto i krenula putem pješke. Obdukcijom je potvrđeno da je Jelena pregažena.

Upaljena svjetla

Kako saznajemo, Zoran je i prijavio policiji da je udario vozilom Jelenu, tvrdeći da je nije vidio.

Do Zoranove vikendice se dolazi makadamskim putem i prilično je zabačena u odnosu na ostatak sela. Ispred vikendice je ostalo gorjeti svjetlo. Kako su nam kazali mještani Gornjeg Putićeva, Zoran i Jelena su živjeli u vikendici. Zorana svi poznaju jer je svirao na raznim slavljima, ali o tragediji niko ne želi govoriti.

Živjeli u vikendici u Gornjem Putićevu

Nakon što Gromović danas bude saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Travniku, dežurni tužilac odlučiće o kvalifikaciji djela i o tome hoće li predložiti određivanje mjere pritvora.

Zajednička karijera

Porodica Zorana Gromovića ranije se odselila iz Travnika, ali se on vratio i živio je od pjevanja i sviranja u ugostiteljskim objektima. Nakon razvoda, živio je u vikendici u Gornjem Putićevu u vanbračnoj vezi s Tursum, koja je imala prijavljeno prebivalište u Kaknju. Njih dvoje su zajedno s još jednim muzičarom, kao grupa „Zoka bend“, svirali u brojnim gradovima u Federaciji BiH.

Jelenina poruka na Fejsbuku

Na svom Fejsbuk profilu ubijena Jelena je posljednji post objavila u petak, 27. novembra. Iza nje je ostalo dvoje maloljetne djece, djevojčica i dječak.

– Ne gledajte svoju djecu kao na dragulje, nego nastojte da oni to postanu… Jer ti kad odgojiš muško dijete, odgojio si jednog čovjeka, ali kad odgojiš žensko dijete, odgojio si cijelu porodicu – objavila je Jelena na svom Fejsbuk profilu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se