23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Specijalci čuvali Đokovića i Federera

Organizatori Mastersa u Londonu saopštili su da su drastično pojačali bezbjednosne mjere na završnom turniru u 2015. i da je više stotina policajaca u uniformama i civilu obezbjeđivao sinoćnji duel između Ðokovića i Federera, piše Kurir.

Kako prenose britanski mediji, nijedan teniski turnir nije obezbjeđivalo toliko policajaca koliko tekući Masters u Londonu. Razlog je jasan, niko ne želi da se ponovi teror nalik onom u Parizu.

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković govorom o terorističkom napadu u Parizu ponovo je zadivio svijet. Na protokolarnoj konferenciji za medije Nole je bio upitan da prokomentariše situaciju na Bliskom istoku, rat u Siriji, izbjegličku krizu… Naš as je uredno odgovarao na pitanja i tako pokušao da objasni situaciju kroz koju prolaze izbjeglice iz Sirije koje bježe od rata u toj zemlji.

„Užasne su posljedice rata u Siriji. Mislim da je od 12 miliona stanovnika čak trećina napustila tu zemlju. Mnogi su prošli kroz Srbiju kako bi došli do svog cilja, a to su zemlje zapadne Evrope, najviše Njemačka i Austrija. Srbija im je na tom putu“, rekao je Ðoković i nastavio:

„Lično sam vidio s kakvim problemima se oni susreću svaki dan. Tada sam bio u beogradskom hotelu, u kojem je bio obezbijeđen prostor za sve te porodice na nekoliko sati, čisto da se osvježe, pojedu i popiju nešto. Bila je i igraonica za bebe i djecu. To me je baš pogodilo. Bilo mi je teško da sve to gledam. Iskreno, imao sam baš mnogo humanitarnih aktivnosti u životu, ali ovo…“, rekao je.

Englezima i ostalim medijima iz Evrope i svijeta objasnio je humanitarnu ulogu Srbije.

„Veoma sam ponosan kao Srbin kad vidim kako se moji zemljaci ophode prema migrantima. Ljudima koji su propatili ponudili su utočište, hranu i piće. To su osnove života. Svašta sam vidio jer je Srbija posljednjih 20 godina u problemima, ekonomskim poteškoćama, ratovima… Ali jedan događaj ostavio je na mene poseban utisak. Gledate dijete kako se igra s drugim djetetom, a onda poslije 30 sekundi dolaze njihove majke i kažu: „Moramo da idemo.“ Onda oni kreću na put od ko zna koliko kilometara, ko zna gdje. To je strašno“, zaključio je Novak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se