5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Sirijski pobunjenici objavili snimak ruskih pilota (video)

LONDON – Na internetu su se pojavili nepotvrđeni video snimci i fotografije na kojima je, navodno, prikazano tijelo mrtvog pilota ruskog aviona koji je danas oborila Turska na granici sa Sirijom, okruženo sirijskim pobunjenicima, dok se na odvojenom snimku vidi, navodno, drugi pilot kojeg su zarobili naoružani ljudi.

Grupa sirijskih pobunjenika objavila je danas video snimak na kojem prikazuju muškarca u, kako izgleda, ruskoj vazduhoplovnoj uniformi, koji nepomično i teško ranjen leži na zemlji, a za kojeg tvrde da je mrtav ruski pilot.

Iz grupe muškaraca koji su se okupili oko njega čuje se kako neko kaže „to je ruski pilot“, a potom „Bog je veliki“.

Pobunjenici kažu da su snimak napravili u sjevernoj sirijskoj pokrajini Latakiji, ali on nije provjeren iz nezavisnih izvora, prenosi britanski „Indipendent“.

Snimak je Rojtersu poslala pobunjenička grupa koja operiše na sjeverozapadu Sirije, gdje su aktivne grupe među kojima je i Slobodna sirijska armija, ali gdje Islamska država, koliko je poznato, nije prisutna.

Neimenovani zvaničnik grupe sirijskih pobunjenika koja je Rojtersu poslala snimak rekao je da je pilot mrtav, dok drugog pilota oborenog aviona nije spomenuo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se