INFOCENTAR

Saobraćaj bez posebnih ograničenja

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija bez posebnih ograničenja, osim na mjestima gdje se izvode radovi.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju da su dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući sitniji odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Danas počinju radovi na polaganju kanalizacije za optičke kablove, zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaj na magistralnom putu Kula – Krupac, sa lijeve strane puta.

Radovi će se izvoditi svakog dana, osim nedjelje, pa iz AMS mole vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka, u mjestu Bočac, zbog izgradnje obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ovom magistralnom pravcu, na lokalitetu Hidroelektrane „Bočac dva“, do 30. novembra produženi su radovi miniranja terena zbog čega su u toku dana aktivne obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Produžena je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraćaj odvija jednom kolovozonom trakom od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje – entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, zbog deminiranja terena na snazi su polučasovne obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, uz petnaestominutno propuštanje vozila.

Na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan – Derventa aktivne su izmjene režima saobraćaja radi obezbjeđivanja prostora za mehanizaciju koja je angažovana na sanaciji mosta preko rijeke Ukrine u mjestu Donji Detlak.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, dionica Gornja Vijaka dva – Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene potpune obustave saobraćaja od najviše 45 minuta biće na snazi u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, Naseobina Lišnja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš – Mitrovići zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju jer se usljed prošlogodišnjih poplava urušila desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Šamac jedan – Grebnice, lokalitet Tišina, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova aktivne su povremene polučasovne obustave saobraćaja, osim u dane vikenda i praznika.

Do povremenih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova dolaziće i na lokalnom putu u mjestu Makljenovac, lokalitet Razbjenjak – Putnikovo Brdo, na području grada Doboja.

U većem dijelu Federacije BiH vozi se po pretežno suvom kolovozu. Smanjena je vidljivost na pojedinim dionicama zbog magle ili niske oblačnosti, pa se preporučuje opreznija vožnja prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putevima.

Na magistralnom putu Jablanica – Prozor zbog većeg odrona i dalje je potpuno obustavljen saobraćaj.

Deminerski radovi razlog su povremenih polučasovnih obustava na magistralnom putu Semizovac – Srednje.

Radovi se obavljaju na putevima Zenica – Žepče, Sarajevo – Tuzla i Jajce-Banjaluka, kao i na području Mostara, te na petlji Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

Tagovi
Back to top button
Close
Close