3.4 C
Zvornik
03. фебруара 2023.

Ruski bombarder nije bio u turskom vazdušnom prostoru (video)

MOSKVA – Ministarstvo odbrane RF objavilo je dijagram leta oborenog ruskog aviona u Siriji, kao i rakete ispaljene sa turskog F-16.

Ovi podaci potvrđuju da, bombarder Su-24, kako tvrdi turske strana, nije uletio u vazdušni prostor Turske, već je turski lovac F-16 prešao svoju granicu i letio iznad teritorije Sirije kako bi napao ruski avion.

Na snimku se vidi da je ruski bombarder (crvenom bojom je obilježena putanja leta Su-24), nakon poletanja iz baze napravio manevar i letio na udaljenosti od jednog kilometra od granice sa Turskom. Kada se povukao dalje od granice, turski F-16 (njegov let je obilježen plavom bojom) ga je sustigao u vazdušnom prostoru Sirije i ispalio rakete, poslije čega se okrenuo i nestao u Turskoj.

Takođe, Ministarstvo odbrane RF je objavilo video snimak letova u zoni obaranja Su-24. Na njemu je crvenom bojom označena putanja leta ruskog bombardera, a zelenom bojom — let F-16.

Iz Ministarstva odbrane RF je nešto ranije najavljeno da će sve aktivnosti vazduhoplovstva u Siriji biti nastavljene prema prethodno utvrđenim planovima, a da će se jedinicama u Siriji pridružiti i krstarica „Moskva“, opremljena sistemom protivvazdušne odbrane „Tvrđava“.

Ove krstarica će biti podrška ruskim avionima u priobalnom dijelu Latakije i biće spremna da uništi sve ciljeve koji predstavljaju potencijalnu opasnost za ruske avione.

Iz ministarstva je saopšteno i da će svi vojni kontakti sa Turskom biti prekinuti, piše Sputniknews.com.

[mom_video type=“youtube“ id=“9Cs8jdJKSGo“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se