18.1 C
Zvornik
23. јул 2024.

Oprezno zbog magle

BANJALUKA – Saobraćaj se na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja, jedino magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i pored rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magle ima na auto-putu Sarajevo – Zenica, te na dionicama magistralnih puteva Vitez – Kaonik – Kiseljak, Donji Vakuf – Bugojno, Goražde – Foča i Doboj – Gračanica.

Na putevima na kojima se izvode radovi privremena saobraćajna signalizacija reguliše saobraćaj i njeno poštivanje je obavezno.

Na magistralnom putu Polje – Brod, na lokalitetu oko jedan kilometar od graničnog prelaza prema Hrvatskoj, dolazi do povremenih obustava saobraćaja zbog uređenja putnog pojasa.

Obustave saobraćaja na snazi su od 8.00 do 16.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Kula – Krupac zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja. Radovi se izvode svaki dan, osim nedjelje.

Zbog minerskih radova na lokalitetu Hidroelektrane „Bočac dva“ na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka na snazi su privremene obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Na ovoj dionici puta zbog izgradnje obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na istom magistralnom putu, na dionici Crna Rijeka – Ugar, u toku je sanacija kolovoza zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

U toku je prva faza gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je u ovom mjestu, na regionalnom putu Prnjavor – Doboj preko Stanara, izmijenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Povremene potpune obustave provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

Zbog deminiranja terena u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare, na dionici magistralnog puta Brodsko Polje – Brusnica /na granici Republike Srpske i FBiH/ u naselju Liješće, dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na regionalnom putu Srebrenica jedan – Bratunac jedan, na lokalitetu Potočari gdje se vrši deminiranje. Obustave će biti na snazi od 8.00 do 16.00 časova.

Na lokalitetu Tišina, na regionalnom putu Šamac jedan – Grebnice u toku je deminiranje terena zbog čega će od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do povremenih polučasovnih obustava.

Na području Doboja zbog deminiranja na lokalnom putu u Makljenovcu, na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo, dolaziće do povremenih polučasovih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Radovi će trajati do 30. novembra.

Na regionalnom putu Kotor Varoš – Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom vozila saobraćaju i u Vijačanima, na regionalnom putu Ukrina- Vijaka gdje je u toku sanacija kolovoza.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putnom pravcu Karanovac – Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona. Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U Banjaluci je do 25. decembra na snazi obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

Za sva vozila saobraćaj će biti obustavljen i u Ulici Tešana Podrugovića kod broja 60 zbog sanacije propusta. Obustava saobraćaja na dužini od 30 metara na snazi je od danas do 5. decembra do 20.00 časova.

U Federaciji BiH radovi se izvode na putnim pravcima Prozor – Jablanica, Olovo – Kladanj – Živinice, Zenica – Žepče, Bihać – Cazin i Grude – LJubuški, na petlji Blatuša u Zenici i sjevernom i južnom ulazu u Mostar.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMS napominju da je u toku preventivna kampanja besplatne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima. Akcija će se danas u Auto-moto društvu „Optima“ u Modriči od 9.00 do 11.00 časova, a zatim u Auto-moto društvu u Šamcu od 13.00 do 15.00 časova.

Iz AMS vozače podsjećju da je bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na putevima u BiH zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se