18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Očuvanje srpske je važno i za BiH i za Srbiju

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je očuvanje Republike Srpske važno ne samo za Srpsku, nego i za BiH i za Srbiju.

On je podsjetio da Srbija ima svoje obaveze u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da je njen posao da se politički ne miješa, a kad god je potrebno pomogne Republici Srpskoj, ne dirajući i ne rušeći BiH.

„Istovremeno, ja sam to rekao i bosanskohercegovačkim zvaničnicima: ‘Mi vama garantujemo teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali vas molimo da ne dirate u Republiku Srpsku, jer ako mi ne sanjamo snove o otcepljenju Republike Srpske, vas molim da ne sanjate snove o ukidanju Republike Srpske“, rekao je Vučić za „Sputnjik“.

Napomenuvši da Srbija ima specijalne i paralelne veze sa Srpskom, te da je u skladu sa tim mogla da pomogne i Srebrenici, koja se nalazi na teritoriji Srpske i BiH, Vučić je poručio da Srbija želi stabilnost u Srpskoj.

„Ja sam razgovarao sa svim političkim akterima u Srpskoj, svi su oni moji prijatelji, dobri poznanici, kako hoćete, i Milorad Dodik i Mladen Bosić i Mladen Ivanić, i rekao im da se Srbija neće mešati u unutrašnje stvari Republike Srpske, ali sam ih zamolio da uvek vode računa o stabilnosti i očuvanju Republike Srpske“, istakao je Vučić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se