18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Mjestimična poledica i magla

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH, zbog niske jutarnje temperature vazduha, mjestimično je moguća poledica u višim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima, a magla ponegdje smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, uz riječne tokove i u višim predjelima.

U usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni, pa treba biti oprezan na pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Crna Rijeka-Mrkonjić Grad i Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Kula-Krupac zbog radova koji se izvode svakim danom, osim

nedjelje, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji obilaznice na dionici magistralog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, a na dionici Crna Rijeka-Ugar moguće su povremene obustave saobraćaja zbog sanacije kolovoza.

Na lokalitetu Hidroelektrane „Bočac dva“, na istom magistralnom putu, do 30. novembra produženi su radovi miniranja terena zbog čega su u toku dana aktivne obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Produženi su i radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, lokalitet Vučjak, izvode se radovi na sanaciji klizišta i dijela regionalnog puta u dužini od 900 metara, pa se saobraćaj odvija usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila i kraćim zadržavanjem.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, dionica Gornja Vijaka dva – Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene obustave saobraćaja od najviše 45 minuta provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka -Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, naseobina Lišnja, od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Kotor Varoš-Mitrovići zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, na dionici regionalnog puta Ukrina – Vijaka, u Vijačanima, te na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta.

Polučasovne obustave saobraća zbog deminiranja terena aktivne su od 8.00 do 16.00 časova na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, na regionalnom putu Srebrenica dva-Bratunac jedan, lokalitet Potočari, te na lokalnom putu u mjestu Makljenovac na lokalitetu Razbjenjak-Putnikovo Brdo, područje Doboja.

U Federaciji BiH jak vjetar duva na području Bihaća, Petrovca, Livna, Mostara i Čapljine, a magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Bugojna I Ključa.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se