14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Mihajilica: MUP Srpske uspješno obavio zadatke

BANJALUKA – Predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Milanko Mihajilica ocijenio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske uspješno obavilo zadatke u obezbjeđivanju Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici.

Mihajilica je rekao Srni da je juče u Srebrenici pokazano da MUP Republike Srpske ima kapacitet i sposobnost da obezbjeđuje visoko rizične skupove.

„Konferenciji su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske, BiH i Srbije, među kojima i premijer te zemlje Aleksandar Vučić i sve je proteklo bez ijednog incidenta“, rekao je Mihajilica.

On vjeruje da bi MUP Republike Srpske uspješno obezbijedio i skup u Memorijalnom centru Potočari 11. jula i da se ne bi dogodio napad na Vučića.

„Nažalost, nakon usvajanja Zakona o memorijalnom centru Potočari, MUP Republike Srpske izgubio je nadležnost na tom dijelu, koji sada obezbjeđuje Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH“, napomenuo je Mihajilica.

On je ponovio da je sramota što institucije BiH nisu još otkrile ko su napadači na Vučića.

Otvaranju dvodnevne Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici juče su, osim Vučića, prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, te veći broj ministara, ambasadora, kao i predstavnika zemalja iz regiona, kompanija i međunarodnih organizacija u BiH.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se