8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Lavrov: Ankara prešla granicu prihvatljivog

MOSKVA – Nakon incidenta sa Su-24, Rusija smatra da je Ankara prešla granicu prihvatljivog, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Moskva smatra da je Ankara prešla granicu prihvatljivog. To bi Tursku moglo da dovede u najtežu situaciju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Smatramo da je tursko rukovodstvo prešlo granicu prihvatljivog i rizikuje da dovede Tursku u najtežu situaciju sa tačke gledišta dugoročnih nacionalnih interesa i sa tačke gledišta položaja u regionu“, rekao je Lavrov na početku razgovora sa šefom sirijske diplomatije Validom Mualemom.

Rusija će nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć Damasku u borbi protiv terorizma, zalažući se za početak političkog rešavanja krize, rekao je Lavrov.

„Ruska Federacija će, u skladu sa obraćanjem sirijskog rukovodstva, nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć u hvatanju i eliminaciji terorista. Istovremeno, u okviru međunarodne Grupe podrške Siriji čvrsto ćemo tražiti početak pravednog, demokratskog, inkluzivnog procesa, u okviru kojeg bi Sirijci sami odredili sudbinu svoje zemlje“, rekao je on.

Ruski ministar je podsjetio i da je 23. novembra na Ambasadu Rusije u Damasku još jednom pala granata, javlja Sputnik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se