5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Konferencija u Srebrenici: Vučić položio cvijeće u Potočarima

SREBRENICA – Delagacija Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem stigla je u Srebrenicu, a prvo su posjetili Memorijalni centar Potočari gdje su zajedno sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i bošnjačkim članom predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, položili vijence, odajući počast svim žrtvama, javljaju Nezavisne novine.

Cvijeće je položio i načelnik opštine Srebrenice Ćamil Duraković, kao i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i premijerka RS Željka Cvijanović.

I ostale delegacije su položili cvijeće i odali počast svim žrtvama u Memorijalnom centru Potočari.

Konferencija će biti nastavljena u Kulturnom centru u Srebrenici, gdje su već pristigli brojni gosti.

Na skupu će biti predstavljene mogućnosti ulaganja, kao i mjere stimulisanja investicija koje pruža opština Srebrenica.

Predviđeno je prikazivanje promotivnog filma o srebreničkim prirodnim potencijalima. Nakon promotivnog filma planirana su obraćanja Vučića, Zvizdića, Ivanića, Izetbegovića, Dodika, Cvijanovićeve i još nekih gostiju iz regiona.

Uslijediće predstavljanje privrednih subjekata ove opštine, njihovih djelatnosti, kapaciteta, planova i mogućnosti proširenja i otvaranja novih radnih mjesta, kao i uspješnih „razvojnih priča“ u oblasti privrede u srebreničkoj opštini. Drugog dana konferencije, u četvrtak, 12. novembra, predviđeno je predstavljanje mogućnosti zajedničkih ulaganja, kao i mjera stimulisanja investicija koje pruža opština Srebrenica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se