9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Islamska država strijeljala 200 djece! (video)

Posljednji video islamista prikazuje njihov najbolesniji zločin počinjen u Siriji. Ne zna se šta je razlog za ovu masovnu egzekuciju i u čemu je krivica žrtava.

Manje od 30 sekundi traje najbolesniji, najšokantniji i najgrozomorniji video-zapis koji je do sada Islamska država objavila veličajući svoje zločine a na ovom je prikazan najgori od svih – masovno ubistvo oko, kako se zaključuje na osnovu snimka, 200 djece. Vjeruje se da je sve snimljeno negdje u Siriji, na djelu teritorije koju islamisti kontrolišu, prenose Večernje novosti.

Na internet-strani britanskog „Dejli mejla“ objavljen je snimak na kojem se vide žrtve ovog bezumlja kako leže licem okrenute ka zemlji dok nad njima više od deset džihadista prvo stoji, a zatim otvara vatru po njima, uglavnom iz automata. Na snimku je sve poslije toga prepuno prašine koja se podiže sa tla zaklanjajući tijela.

Ne zna šta je razlog za ovaj masakr i za šta su djeca bila osuđena.

Svijet se već ranije suočio sa nedjelima Islamske države ali nikada ranije ne u ovakvom obimu nad najmlađima. Britanski list je video nazvao „najbolesnijim koji je Islamska država snimila ikada“. Islamisti su razvili najgore metode uništavanja ljudskih života. Najmasovniji njihov zločin je bio nad mladićima iz iračke vojske kada je u krvavom piru koji je trajao dan i noć ubijeno oko 1.700 vojnika.

Islamisti su pored masovnosti u egzekucijama, poznati i po izmišljanju novih tehnika ubistava – spaljivanjem u kavezima, obezglavljivanjima, bacanjem sa zgrada, vezivanjem i strijeljanjem žrtava privezanim za antičke stubove iz Palmire, čerečenje…

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se