Crna hronikaVIJESTI

Hapšenje Srba diskriminatorska akcija Sipe i Tužilaštva BiH

BANJALUKA – Predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Milomir Savčić ocijenio je da hapšenje šestorice Srba, visokih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine, predstavlja diskriminatorsku akciju Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ i Tužilaštva BiH prema Srbima.

„Zatečen sam hapšenjem ovih ljudi, jer su se oni odazivali svim pozivima istražilaca, tužilaca, te Haškog tribunala i nesumnjivo su dali ogroman doprinos utvrđivanju istine“, rekao je Savčić Srni.

On je istakao da je riječ o diskriminatorskoj akciji Sipe i Tužilaštva BiH prema Srbima s ciljem da se kreira istina na način kako to odgovara onom ko kontroliše Tužilaštvo BiH i da se utvrdi navodni karakter rata onako kako njima odgovara.

Komentarišući jučerašnje hapšenje trojice Bošnjaka osumnjičenih za ratne zločine nad Srbima, Savčić kaže da to predstavlja „zamazivanje očiju“ javnosti i pokušaj „peglanja“, da se vidi kako nisu samo Srbi na udaru Tužilaštva BiH.

Pripadnici Sipe uhapsili su na području Banjaluke, Kotor Varoša i Prnjavora šest lica visokog nivoa odgovornosti osumnjičenih za ratne zločine.

Uhapšeni su Slobodan Župljanin, Boško Peulić, Aleksandar Petrović, Manojlo Tepić, Janko Trivić i Nedeljko Đekanović, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu je izvršeno hapšenje.

Oni su pod istragom zbog ratnih zločina nad Bošnjacima i Hrvatima na području Kotor Varoša 1992. godine, ali i u kasnijem periodu, a riječ je o predmetu kategorije dva u kojem je istraga započeta u Tužilaštvu pri Haškom tribunalu, te proslijeđena na dalje procesuiranje Tužilaštvu BiH.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close