18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Festival dječijih jednominutnih filmova: Una i Anja najbolje glumice (video)

ZVORNIK – Na nedavno održanom Festivalu dječijih jednominutnih filmova regije Birač, koji je održan u Bratuncu, učenice petog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika, kod učiteljice Dragane Milošević Škiljević, Una Mitrović i Anja Šurbat, dobile su prvu nagradu za glumu.

One su snimile film pod nazivom „Stručnjaci su ugrožena vrsta“.

– Ljudi iz UNICEF-a su došli u našu školu i pitali – šta po nama fali Zvorniku? Svi smo pisali na ceduljicama, a oni su probrali teme. Predložili smo im da napravimo film koji govori da u našem gradu, a i inače ima doktora koji nisu dovoljno stručni i savijesni, a da su oni najstručniji otišli u inostranstvo, a najviše u Njemačku – rekla nam je Una, koja je bila režiser, a i glumila doktora.

Anja je dodala da su obje bile oduševljene onim što se dešavalo na Festivalu i da je bilo dosta dobrih glumaca i glumica. Obje su obećale da žele da se u budućnosti bave glumom.

Na festivalu je prikazano 50 filmova, a prva nagrada pripala je filmu „Predrasude, uvrede…Zašto?, autorke Ivone Vidaković iz Bratunca. Nagrada za najbolju režiju pripala je filmu „Moja bajka“ autora Mitra Vukovića iz Milića.

Najbolji scenario imao je film „Srebrenica open“ koji je snimio Arnel Sandžić iz Srebrenice, a nagradu publike osvojio je film „Nastavnice, čujemo li se“ autorke Valentine Mitrović iz Vlasenice.

Iz Osnovne škjole „Sveti Sava“ prikazano je ukupno deset filomova. Pored filma „Stručnjaci su ugrožena vrsta“ prikazani su i filmovi: „Pravi kišni čovjek“, autora Tatjane Dragić, „Uzajamno poštovanje molim“ – Slaviša Jovanović, „Od ulice do zvijezda“ – Petar Lazić, „Džojstikom protiv krize“ Pavle Milićević, „Novac za ništa“ Milenko Božić, „Nema para, nema košarke“ – Marko Rosuljaš, „/Ne/ sigurna kuća“ – Kristina Ilić, „Gdje mi je škola“ – Čedomir Ristić i „Štrumfeta“ – Ana Ristić.

[mom_video type=“youtube“ id=“0ghQEJiIS4M“]

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se