-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik: U naredne dvije godine tri miliona KM za opštinu Srebrenica

SREBRENICA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Srebrenici da će vlasti Srpske u naredne dvije godine podržati budžet ove opštine sa po 500.000 KM, a da će dva miliona KM izdvojiti za investicije.

„Za vlasti Republike Srpske to neće biti problem. Republika Srpska ulagala je u Srebrenicu i ne odvajamo je od ostatka Srpske“, rekao je Dodik na Investiciono- razvojnoj konferenciji.

On je istakao da vlast u Republici Srpskoj želi vidjeti Srebrenicu razvijenijom nego što je sada.

„Podržavali smo razvoj Srebrenice u prošlosti, a to ćemo činiti i u budućnosti“, kaže Dodik.

On je naveo da je Repulika Srpska zainteresovana da Banja „Guber“ profunkcioniše u narednom periodu.

Dvodnevnoj Investiciono-razvojnoj konferenciji „Mogućnost i perspektive razvoja – Srebrenica 2015“, koja je danas otvorena, prisustvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić sa većom grupom investitora, premijer Srpske Željka Cvijanović, članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, te veći broj ministara, predstavnika zemalja iz regiona, ambasadora i predstavnika kompanija i međunarodnih organizacija u BiH.

Vlada na raspolaganju opštini Srebrenica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada Srpske bila i biće na raspolaganju opštini Srebrenica kako bi se realizovali planirani projekti.

Cvijanovićeva je na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici naglasila da nema razvoja bez investicija, te da je Vlada opredijeljena da podrži svaku privrednu inicijativu.

„Srebrenica dijeli sudbinu drugih opština u Republici Srpskoj kad se govori o ekonomskom razvoju i ova konferencija treba da predstavlja ključ uspjeha u budućem peridou“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je u prethodnom periodu, Vlada Republike Srpske uložila više od 50 miliona KM u Srebrenicu.

Cvijanovićeva je rekla da je iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa za projekte koji se realizuju na teritoriji opštine Srebrenica do sada uloženo oko 43 miliona maraka, te da je posredstvom IRB Republike Srpske na kreditnoj osnovi, u opštinu Srebrenica plasirano oko 3,3 miliona KM.

U Srebrenici je danas otvorena dvodnevna Investiciono-razvojna konferencija na kojoj će, pred više od 300 učesnika iz regiona, biti predstavljene mogućnosti ulaganja, kao i mjere stimulisanja investicija koje pruža ova opština.

Na računu u ponedjeljak dva miliona evra

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će Srbija izdvojiti pet miliona evra za odnovu Srebrenice, dok je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da će Vlada RS izdvojiti tri miliona KM.

Vučić je rekao da će dva miliona evra biti prebačeno odmah na račun opštine Srebrenica.

„To će biti na računu u ponedjeljak“, rekao je Vučić, a ostalih tri miliona evra biće donirano kroz razvojne projekte.

“ Zajednički želimo da oformimo tim da radi sa novcem od tri miliona evra. Spremni smo da damo samo recite za šta treba.“, naveo je Vučić i dodao: „Mi srbi želimo najbolje odnose sa bošnjacima. Želimo da svima bude bolje i ovo je naš mali doprinos“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se