24.3 C
Zvornik
02. јуна 2023.

Dodik: Ovo je sukob civilizacija

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je povodom najnovijih masovnih terorističkih napada da je na sceni, u suštini, sukob civilizacija – hrišćanske i islamske.

„Kada smo prije petnaestak-dvadeset godina slušali teorije o mogućem sukobu civilizacija i da su sporni prostori u dodiru, mnogi zapadni analitičari, zadojeni pričama o neoliberalnim vrijednostima, to su sa podsmijehom posmatrali. Evo sada vidimo da je na sceni u suštini upravo jedan sukob civilizacija – hrišćanske i islamske“, rekao je Dodik za Radio „Sputnjik“.

On ističe da je činjenica da nisu svi muslimani podlegli radikalnim ideologijama, ali da je i vidljivo da su u posljednje vrijeme gotovo svi teroristi motivisani radikalnim islamom, što daje novu dimenziju svemu što se dešava.

„Svijetu koji je bio izvoznik raznih `proljeća`, pa čak i ratova, sa prostora Zapada, na neki način se sve te stvari vraćaju kao bumerang“, rekao je Dodik.

On je dodao da se samo može žaliti zbog nevino stradalih ljudi koji nemaju ništa sa tim „velikim politikama“ i ocijenio da su najnoviji masovni teroristički akti doveli do dodatne destabilizacije u svijetu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
967PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se