10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Brčko: Učenice bokserom pretukle vršnjakinju zbog lajka na FB

BRČKO – Dvije djevojke iz Poljoprivredne škole iz Brčkog napale su učenicu Ekonomske škole i nanijeli joj tjelesne povrede zbog toga što je jednom od najboljih drugova lajkala komentar na slici, objavljenoj na Fejsbuku.

Kako je žrtva objasnila, pokušala je da izbjegne napadačice odlaskom do kancelarije pomoćnika direktora. Međutim, tu su je one dostigle i udarile „bokserom“. Napadnuta je, krvava, uspjela da pobjegne u zbornicu, gdje su joj profesori pružili pomoć.

Prijava u policiji

O ovom slučaju je obaviještena Policija Brčko distrikta BiH.

– Policiji je ovaj slučaj prijavila majka napadnute djevojčice, kazavši da su njenu kćerku koja pohađa treći srednje Ekonomske škole napale dvije ženske osobe. Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja došli smo do saznanja da je jedna učenica Poljoprivredne škole udarila učenicu Ekonomske škole. Trenutno radimo na prikupljanju određenih dokaza protiv učenice iz Poljoprivredne škole, a zbog sumnje da je počinila krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih povreda, kazao je u izjavi za „Avazov“ portal Halid Emkić, portparol brčanske policije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se