23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

3 jednostavna puta do optimizma

Nije bitno da li je čaša poluprazna ili polupuna, već da li je bokal s vodom negde u blizini!

Hoćete li dopustiti da se tamni oblaci negativnosti natkrju nad vašim životom i zaklone vam sunce, pita Laura J. Tong, blogerka kojoj je, kako navodi, misija da pomogne ljudima da pojednostave svoj život, steknu kontrolu nad njim i u njemu uživaju, piše Lovesensa.

Uveravajući kako je izbor na nama, preporučuje 3 jednostavna načina punjenja zaliha pozitivnosti.

1. „Hranite“ se pozitivnim stimulansima – knjigama, filmovima, citatima i svim ostalim izvorima motivacije do kojih možete da dođete kako biste neprestalno punili riznicu optimističnih priča, podataka, ideja i mišljenja koje će vam da omogući da ostanete pozitivni i odolite negativnosti drugih ljudi.

2. Razvijte vlastitu filozofiju pozitivnosti – čašu nemojte vidjeti ni kao napola punu ni kao napola praznu, nego kao nešto što se uvek može ponovno da napuni, tako da je njeno trenutno stanje irelevantno za pozitivan pogled.

3. Uvijek nađite vremena za zabavu – taj dio se često previdi i zanemari, a ključan je za pozitivan stav.

Nakon što se napunimo pozitivnošću, spremni smo da je nesebično dijelimo. Iz vlastitog iskustva, Laura J. Tong navodi najbolje načine da se zrači pozitivnošću u negativnom svijetu:

  • Neka vam govor tijela bude otvoren – to pokazuje da ste pristupačni i pozitivni.
  • Govorite brže i glasnije – time se može generisati više energije i pozitivnosti.
  • Nemojte pokušavati da promjenite negativno ili da se borite protiv njega; pozitivno uzvratite na negativne primjedbe – usredsredite se na svoju ulogu širenja pozitivnosti.
  • Na društvenim mrežama obavljujte kratke upečatljive pozitivne citate – kako bi i drugi mogli da šire, pa tako i virtuelno da zračite pozitivnošću.
  • Činite neočekivane stvari – pohvalite i nagradite ostale, posebno kada to najmanje očekuju: to će donijeti pozitivnost i njima i vama.
  • Primjećujte i hvalite pozitivne poteze drugih ljudi, među ostalim i javnih osoba – govorenjem o tome, ističu se primjeri pozitivnosti širom svijeta, kao protivteža većinom negativno nastrojenih medija. Njih je nemoguće mjenjati, ali možemo odlučiti za sebe: zračiti pozitivnim i živeti u drukčijem svijetu, ispunjenom optimizmom i okruženi pozitivnim ljudima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se