13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvanična istraga: Ovako je srušen MH17 (video)

Holandski Odbor za bezbjednost objavio je video simulaciju obaranja malezijskog aviona na letu MH17 nakon što je saopštio zvaničan izvještaj istrage pada „boinga“

Malezijski avion na letu MH17 pogođen je prošle godine nad istočnom Ukrajinom raketom iz sistema BUK ispaljenom sa zemlje, ruske proizvodnje, kada je poginulo 298 ljudi, saopštio je holandski Odbor za bezbednost koji je vodio službenu istragu.

On je dodao i da je konačno jasno da je bojeva glava tipa 9M34M ispaljena iz raketnog sistema BUK bila razlog pada putničkog aviona kompanije Malezija erlajns, čiji delovi su bili rasuti na površini od 15 kvadratnih kilometara.

„Avion MH17 srušio se zbog eksplozije bojeve glave 9n314m van aviona, na levoj strani kokpita. Ova bojeva glava uklapa se u vrste projektila koji su instalirani u sistem BUK raketa zemlja-vazduh“, rekao je predsjednik holandskog Odbora za bezbjednost Tjibe Justra..

Kompanija Almaz – Antej, proizvođač raketnog sistema BUK, je rekonstruisala trenutak kada je raketa pogodila malezijski avion na letu MH17 koji je pao u istočnoj Ukrajini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se