1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Vlada Srpske podržava razvojnu konferenciju

Vlada Republike Srpske pruža apsolutnu podršku organizovanju investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici, koja treba da doprinese stvaranju uslova za poboljšanje uslova života stanovnika ove opštine, izjavio je danas u Srebrenici ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić.

Klokić, koji je prisustvovao sastanku o dogovaranju tehničkih pitanja za organizovanje ovog skupa, rekao je da će konferenciji prisustvovati predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, što pokazuje da vlast Srpske najozbiljnije želi podržati ovu konferenciju i razvoj Srebrenice.

Jedan od nosilaca organizacije ove konferencije, savjetnik načelnika opštine Ćazim Salimović naveo je da je danas razgovarano o toku tehničkih priprema, koje se izvode prema planu, te istakao da se mogu očekivati pozitivni efekti konferencije.

„Vjerujemo da će biti riješeno pitanje naplate rente za potopljeno zemljište od Hidroelektrane `Bajina Bašta`, što je obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić“, rekao je Salimović.

On je dodao da se očekuje i da će, uz pomoć predsjednika Srpske, biti deblokirani radovi i stvoreni uslovi za pokretanje rada Banje „Guber“ i korišćenje ljekovitih voda Gubera.

„Premijer Srbije dolazi sa velikim brojem investitora iz Srbije i očekujemo nekoliko njihovih značajnih investicija u Srebrenici, kao i od investitora iz Republike Srpske i Federacije BiH koji su najavili dolazak na konferenciju 11. i 12. novembra u Srebrenici“, pojasnio je Salimović.

Salimović kaže da, prema njegovim saznanjima, postoji mogućnost za investicije koje će obezbijediti oko hiljadu radnih mjesta, što bi riješilo pitanje nezaposlenosti i razvoja ove opštine za narednih 20 godina.

„Ukoliko se realizuje polovina od toga treba da budemo zadovoljni jer će to značiti velika ulaganja i oživljavanje ove opštine“, naglasio je Salimović.

On je dodao da su pozivnice za učešće na konferenciji upućene za 350 zvanica, a očekuje se da će ih se oko 200 odazvati i učestvovati u radu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se