23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U SŠC „Petar Kočić“ opremljen kabinet za ugostiteljsku struku

ZVORNIK – Kabinet Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika donirao je sredstva u iznosu 5.700 maraka za opremanje kabineta za ugostiteljsku struku u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“, saopoštila je danas direktor ove škole Biljana Pisić.

Ona je rekla da je ovim sredstvima kupljeno sve što je neophodno za opremanje kuhinje, pultovi, stolice, elektrouređaji – šporet, frižider, mašina za suđe, te viseća i sudopera.

– S obzirom da u našoj školi postoji ugostiteljska struka i da smo u ovoj godini upisali jedno odjeljenje konobara i iz prethodnog perioda imamo dva odjeljenja kuvara, ukazala se značajna potreba da imamo kabinet za tu struku. Za te potrebe preuredili smo učionicu koja je ranije korištena za ekonomsku grupu predmeta, odnosno izvršili smo rekonstrukciju elektro i vodovodnih instalacija i uradili molerske i keramičke radove kako bi je prilagodili namjeni. Te radove smo finansirali sopstvenim sredstvima. U ovoj specijalizovanoj učionici učenici će imati sve uslove za adekvatnu praksu i moći će mnogo toga da nauče – rekla je Pisićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se