18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Tomislav Hercegovac umro od posledica premlaćivanja od strane grupe Hrvata! Ubice na slobodi

ZVORNIK – U mjestu Busovača u srednjoj Bosni, sahranjen je Tomislav Hercegovac, Srbin koji se nakon poslednjeg rata vratio u mjesto življenja i svoj stan. Njega je sredinom oktobra prošle godine grupa mlađih osoba, Hrvata pretukla nedaleko od stana, odvezla 15 kilometara dalje i bacila u rijeku Lašvu.

Tomislav je bio penzioner, živio je sam pa se pretpostavlja da je motiv premlaćivanja bilo i koristoljublje.

– Moj brat je prije rata živio i radio u Busovači i početkom rata smo majka, ja i sestra izbjegli u Zvornik. Bio je na raznim ratištima u sastavu Vojske Republike Srpske. Pošto je želio da povrati stan u Busovači, vratio se 2001. godine i mirno živio sve do 13. oktobra prošle godine. Toga dana, o čemu su novine pisale, je podigao tri penzije i pošao u šetnju gradom. Presrela ga je grupa mlađih osoba, Hrvata, pretukla i odvezla 15 kilometara dalje i bacila u rijeku Lašvu, misleći da je mrtav. Našao ga je slučajno jedan ribar, javio policiji koja je organizovala da ga odvezu u bolnicu u Zenici, gdje je proveo nekoliko dana da bi ga prebacili u bolnicu u Staroj Bili, gdje je liječen mjesec dana -priča nam Ratko Hercegovac, najmlađi od četiri brata.

[quote bgcolor=“#d6d6d6″ arrow=“yes“ align=“right“]Porodica Hercegovac, mada ogročena zbog smrti najstarijeg brata apeluje na Hrvate poštene građane Busovače, a njih sigurno ima, da pomognu u pronalaženju Tomislvljevih ubica i da dignu glas protiv napada na Srbe povratnike, kako se ovakav slučaj ne bi ponovio.[/quote]

Tomislav je u više navrata liječen pa otpuštan da bi preminuo u bolnici u Busovači u nedelju 27. septembra. Ljekari su tvrdili da neće moći dugo živjeti zbog posledica premlaćivanja. Bili su mu polomljeni ekstremiteti, više rebara i oštećena pluća. Od 120 kilograma koliko je imao dok je živio normalno, u momentu smrti spao je na svega 60.

Najviše ga je posjećivao brat Jovo, koji pokušava da uz lokalno Tužilaštvo ubice svoga brata privedu pravdi.

– Tomislav je, po pričama komšija, prepoznao neke od napadača. Čak se suočio sa jednim od njih, kada se malo oporavio i šetao pored pokalne pošte i koji ga je samo poprijeko pogledao. Ja sam razgovarao sa gospodinom Mijom Dujmovićem, kantonalnim tužiteljem iz Travnika, koji preduzima sve da rasvjetli ovaj slučaj, kako bi se ubice mog brata privele pravdi. Čak mi je rekao da mu ne treba obdukcioni nalaz jer već ima dovoljno dokaza o podizanju optužnice. Ubice mog brata Tomislava su poznate vlastima u Busovači kao okoreli huligani, pa se nadam da će i nadležni sud odraditi svoj dio posla – rekao nam je Jovo Hercegovac.

D.Gajić

Povezane vijesti:

>>>Srbin povratnik u Busovaču pretučen i opljačkan

>>>Niko još nije uhapšen u slučaju pretučnog Srbina povratnika u Busovaču

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se