13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Srebrenica: Muzički čas za roditelje

Muzička škola „Superar“ koja djeluje u „Kući dobrih tonova“ u Srebrenici priredila je muzički čas za roditelje djece koja pohađaju ovu školu i predstavila sadržaje koji se organizuju u ovom objektu.

„Cilj nam je da se djeca predstave, da javno nastupaju i pokažu prvo svojim najdražim, pa onda i drugima, šta su naučila u ovoj školi“, rekao je koordinator „Superara“ Ismar Porić.

Članovi horskih sekcija otpjevali su po dvije pjesme, polaznici plesne škole izveli su nekoliko plesova, a nastupili su i polaznici koji uče sviranje gitare, bubnjeva, klavira, harmonike, flaute, klarineta i još nekih instrumenata.

Djeca su sa nastavnicima predstavila sadržaje koje vježbaju, a to su horsko pjevanje, koreografije, melodije, kao i druge kreativno-edukativne programe koje pripremaju.

Muzička škola „Superar“ djeluje četiri godine zahvaljujući austrijskoj humanitarnoj organizaciji „Seljaci pomažu seljacima“ koja u cijelosti finansira rad škole, nabavku instrumenata, prevoz djece na nastavu, obroke za djecu koja borave u ovoj školi, putovanja na nastupe i plate zaposlenima.

Članovi „Superara“ ove godine su imali više nastupa u raznim sredinama, među kojima izdvajaju nastup pred papom Franjom prilikom ljetošnje posjete Sarajevu i nastup u Beču pred učesnicima Međunarodne konferencije o zapadnom Balkanu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se