18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Smanjena vidljivost u jutarnjim časovima

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, a vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, uz smanjenu vidljivost u jutarnjim časovima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske saopšteno je da su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući odroni zemlje i kamenja na kolovoz,

pa se vozačima savjetuje opreznija i sporija vožnja.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena do 30. novembra na lokalnom putu u mjestu Makljenovac na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo dolaziće do povremenih polučasovih obustava u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionici Karanovac – Crna Rijeka u mjestu Bočac, zbog izgradnje obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, a predviđeno je da radovi traju do 31. decembra

Na lokalitetu Hidroelektrane „Bočac dva“, zbog miniranja terena, na snazi su privremene obustave saobraćaja u terminima od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

U vrijeme trajanja obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni Banjaluka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Zbog izgradnje sekundarne vodovodne mreže, svaki dan u vremenu od 8.00 do 19.00 časova biće obustavljen saobraćaj u Ulici Nenada Kostića u Banjaluci, na ukrštanju sa Ulicom Blagoja Parovića. Predviđeno je da radovi traju do 4. oktobra.

Jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova saobraća se na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže, na dionici magistralnog put entitetska granica /Otoka/ – Novi Grad jedan, kao i na magistralnom putu u blizini graničnog prelaza Rača zbog rekonstrukcije savskog nasipa.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, a povremene potpune obustave saobraćaja u periodima smanjenog intenziteta neće biti duže od 45 minuta.

Na toj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od pet tona ukupne mase i viša od tri i po metra.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza dionice magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila dužih od osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor.

Za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju jer se, usljed prošlogodišnjih poplava, urušila desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na putevima u Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez dužih zastoja po pretežno suvom kolovozu, a mogući su odroni.

Za danas je najavljen početak radova na deminiranju terena na magistralnom putu Orašje – Tuzla, na dionici između benzinske pumpe „Nestro“ i pijace „Arizona“.

Predviđeno je da radovi traju do 30. novembra, a saobraćaj će od 8.00 do 16.00 časova biti obustavljan u trajanju do 30 minuta, nakon čega će se vozila propuštati u trajanju do 15 minuta.

Zbog sanacije mosta u mjestu Želeća, na dionici puta Zenica – Žepče, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica.

Radovi su u toku na dionocama auto-puta Sarajevo sjever – Podlugovi i Sarajevo sjever – Vlakovo, te na magistralnim pravcima Jablanica – Prozor i Čapljina – Stolac.

Zbog završnih radova na Graničnom prelazu Brčko-Gunja danas u vremenu od 10.00 do 12.00 časova saobraćaj će se odvijati otežano i usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se