naslovnaSvijetVIJESTI

Ruska avijacija do sada uništila 456 objekata ID

Od početka vazdušnih operacija u Siriji ruska avijacija je izvela 669 poletanja, uništivši 456 objekata terorističke organizacije Islamska država, a za najvažnije objekte korišćene su krstareće rakete tipa „kalibar“, izjavio je načelnik glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Andrej Kartapolov.

„Samo poslednje nedjelje, situacija u Siriji se zahvaljujući vazdušnim napadima ruske avijacije drastično promjenila“, ocjenio je Kartapolov i dodao da je dosad značajno uništena infrastruktura terorista, narušen je sistem snabdjevanja, ali i upravljanja terorističkih grupa.

On je precizirao da je prošle nedjelje uništeno 46 komandnih centara, šest fabrika za proizvodnju eksplozivnih naprava, 22 skladišta municije i nafte, kao i 272 pozicije terorista i kampova za obuku širom Sirije.

Prema njegovim riječima, od 669 vojnih poletanja, koliko je izvedeno od 30. septembra, čak 115 je bilo izvedeno noću, a ukupno je uništeno 456 objekata. Prilikom uništavanja najvažnijih objekata, dodao je, korišćene su krstareće rakete tipa „kalibar“, koje je lansirala flota bazirana u Kaspijskom moru.

On je takođe naveo da sve više boraca Islamske države dezertira, što je direktno povezano sa nezadovoljstvom koje vlada među grupama terorista.

„Dezertiranje postaje masovno u redovima terorista, a većina grupa je demoralisano i u pojedinim slučajevima borci odbijaju da se potčinjavaju komandantima“, dodao je Kartapolov.

(Sputnik)

Tagovi
Back to top button
Close
Close