17 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Protesti se šire Crnom Gorom

Demokratski front u subotu će, tribinom u Herceg Novom, početi seriju protesta širom Crne Gore, najavio je za Sputnjik jedan od lidera Fronta Andrija Mandić.

Andrija Mandić kaže da će ta organizacija u subotu u 18 sati u hercegnovskoj dvorani „Park“ građanima podnjeti jedan kraći izvještaj i dati informacije o jednoj vrsti državnog udara koji je sproveo režim Mila Đukanovića.

Mandić dodaje da će se posle Herceg Novog protesti proširiti po gradovima i opštinama Crne Gore.

Komentarišući poslednje izjave čelnika opozicione koalicije Demosa, URE i Demokratske Crne Gore, posle razgovora u sjedištu Delegacije EU, Mandić kaže da je shvatio „da su dali jednu vrstu precizne poruke da ne žele da učestvuju na izborima koje bi organizovala Vlada Mila Đukanovića jer bi ti izbori bili pokradeni“.

„Oni bi se, u slučaju da se odbije ideja prelazne vlade, nama priključili, odnosno zajedno sa nama bi organizovali protest. Čekam da vidim da li je ta informacija tačna, a ako je tačna onda smo mi na istom putu. Do sada smo ka istom cilju išli različitim putevima“, rekao je Mandić.

„Danas kad je DF sa desetinama hiljada građana pokazao snagu ideje prelazne vlade, drago mi je da i naše kolege iz opozicije razumiju da je vrijeme da se vrate toj osnovnoj ideji — ideji prelazne vlade koja bi organizovala prve demokratske i pravične izbore“, zaključio je Mandić.

(Sputnik)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se