18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Policija Srpske spriječila teroristički akt u Janji (foto)

Policija Republike Srpske spriječila je pripremljeni teroristički akt u bijeljinskom naselju Janja, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Pretresom hotela „Dalas“ u Janji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela „Dalas“ u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napad.

Preduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.

U CJB Bijeljina u toku je obraćanje portparola, a policija će medijima proslijediti snimak pretresa.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se