20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Počelo obilježavanje Dječije nedelje

„Djece ima razne, al svako dijete je ličnost, razlike nisu kazne, u razlikama je naša sličnost“, „ja sam dijete i imam pravo da rastem lijepo i zdravo. Da se kupam i zube perem, a ne da me biju i da se derem“, „svako dijete ima prava da se igra i da se smeje. Prava na pjesmu, na radost i da ga sunce greje“ – neke su od poruka koje su danas sa platoa „Kasina“ govorili mališani dječijeg vrtića „Naša radost“. Recitovanjem dječijih prava i igrom započelo je obilježavanje „Dječije nedelje“ koja će se završiti u petak izletom u Vukov Tršić.

Direktor zvorničke predškolske ustanove Vukomir Stanković rekao je da će mališani i njihovi vaspitači imati niz aktivnosti tokom svih pet dana trajanja tradicionalne manifestacije.

– Sutra u isto vrijeme, dakle od 09:30 sati, predviđen je maskembal od vrtića do Robne kuće i nazad, a u srijedu nam je na programu sportski dan na šetalištu pored Drine u okviru kojeg će djeca trčati, nadvlačiti konopac, nositi štafetu. U četvrtak će biti likovna radionica gdje će mališani izraziti svoju maštovitost i kreativnost kroz crtanje, slikanje, lijepljenje, otiskivanje – rekao je Stanković.

On je istakao da će ove aktivnosti doprineti da se pokaže da su i djeca veliki ljudi i da mnogo znaju, te poručio da je svaki dan dan djetete, ali da dani u okviru Dječije nedelje treba da budu najbolji.

U manifestacijama u okviru Dječije nedelje učestvovaće oko 120 mališana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se