23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

„Osakaćene“ vojne sposobnosti „Islamske države“

DŽABLEH – U vazdušnim napadima ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji „osakaćene“ su vojne sposobnosti „Islamske države“ i ostalih terorističkih organizacija, izjavio je danas sirijski general-potpukovnik Ali Abdulah Ajob. „U vazdušnim udarima ruskog vazduhoplovstva oštećene su vojne sposobnosti međunarodne terorističke grupe `Islamska država` kao i ostalih terorističkih organizacija“, izjavio je Ajob u DŽablehu, na obali Sredozemnog mora.

Sirijske odbrambene snage započele su danas odbrambenu operaciju velikih razmjera s ciljem uništavanja terorističkih grupa i oslobađanja regiona i naseljenih područja pod okupacijom terorista i zločinaca, saopštio je ovaj vojni zvaničnik, a prenio „Sputnjik“.

Ruski borbeni avioni počeli su udare na teroriste u Siriji prošle sedmice i do sada pogodili više od 100 meta širom zemlje, prenosi „Raša tudej“.

Zamjenik sirijskog ministra spoljnih poslova Fejsal Mekdad izjavio je da je Rusija „ostvarila značajne rezultate u roku od nekoliko dana, koji u velikoj mjeri prevazilaze rezultate koje je postigla koalicija na čelu sa SAD u periodu dužem od godinu dana“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se