8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Novi kamion i oprema u službi PVJ

ZVORNIK – Služba profesionalne vatrogasne jedinice kupila je novo navalno vatrogasno vozilo za šta je Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio 185.000 maraka, a Opština Zvornik 111.000 maraka.

Vozilo ima kapacitet 3.000 litara vode i 300 litara pjene i posjeduje svu potrebnu prateću opremu.

– Sada imamo ukupno pet kamiona, dva manja vozila za gašenje požara i kombi za spašavanje iz saobraćajnih nesreća i asistencije – rekao je šef Službe profesionalne vatrogasne jedinice Slaviša Milić.

Opštinska Služba profesionalne vatrogasne jedinice u ovoj godini kupila je i novu pumpu za pretakanje CO2 za potrebe vatrogasnog servisa, kao i pumpu za crpljenje i dobavljanje vode, kapaciteta 3.600 litara u minuti, za šta je iz opštinskog budžeta ukupno izdvojeno 19.000 maraka.

Opština je izdvojila i oko 50.000 maraka za kupovinu motora za čamac, vatrogasnih aparata, naočara za šumske požare, mlaznica, muljarica, vatrogasnih crijeva, penjačke užadi, vatrogasnih sjekira, metlarica za šumske požare, izolacionih aparata, setova za spašavenje, seta za razvaljivanje vrata, vazdušnog jastuka, prve pomoći.

– U toku je procedura nabavke intervencijskih uniformi, intervencijskih kombinezona, čizama za spašavanje u poplavama i kabanica. Do kraja godine biće nabavljena i dva čamca za spašavanje sa svom pratećom opremom i pet izolacionih aparata, za šta sredstva obezbjeđuje Vatrogasni savez – najavio je Milić.

Zvornički vatrogasci od početka godine imali su 96 intervencija što je za 53 intervencije više nego prošle godine. Najveći broj požara 45 bili su šumski i požari u kojima je gorelo nisko rastinje., a ostalo su požari na stambenim, industrijskim i pomoćnim objektima, kao i na vozilima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se