14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

„Mikrofin“ donirao knjige za školsku biblioteku u SŠC „Petar Kočić“

ZVORNIK – Biblioteka Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ od danas je bogatija za preko 70 novih knjiga vrijednosti 1.000 maraka koje su donacija Mikrokreditnog društva „Mikrofin“.

Knjige je direktorici škole Biljani Pisić uručila Dragana Rodić, šef bijeljinske filijale „Mikrofina“ koja je rekla da je na ovaj način nastavljena njihova praksa opremanja školskih kabineta i pomaganja vaspitno-obrazovnim ustanovama u BiH. Ona je saopštila i da je danas, pored donacije školske lektire u zvorničkoj školi, uručila i opremu za kabinet muzičkog vaspitanja, video-projektor i đačku lektiru osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Bijeljini.

– Pričinjava nam veliko zadovoljstvo da opet doniramo učila i nastavna sredstva školama na području opština Bijeljina i Zvornik. Na žalost, potreba za ovakvom vrstom pomoći postoji iz godine u godinu i dok god je takva situacija mi ćemo se uvijek rado odazvati, jer u „Mikrofinu“ smatramo da je kvalitetno obrazovanje temelj za dalji razvoj djece i rezultata koje će postizati u svom životu i radu – rekla je Rodićeva.

Pisićeva se zahvalila na donaciji školske lektire koju je ocijenila veoma značajnom.

– Izuzetno se zahvaljujem „Mikrofinu“ na ovoj donaciji, naročito Dragani Rodić koja je prepoznala značaj knjige za učenike. Radi se isključivo o lektiri i koliko god bibliotečki fond bio veliki, opet uvijek nedostaje knjiga i zato je ovo jedna veoma značajna donacija. Ja se iskreno nadam da će se i ostale i banke i mikrokreditne organizacije ugledati na „Mikrofin“ s obzirom da je ulaganje u škole najvažnije ulaganje – poručila je Pisićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se