18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

I dalje u planu aerodromi u Trebinju i na Sokocu

BANJALUKA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da republičke vlasti nisu odustale od gradnje aerodroma u Trebinju i na Sokocu.

Trninić je rekao da postoji interes stranih i domaćih investitora za gradnju aerodroma u Trebinju, te da će Vlada Srpske podržati ideju biznismena Rodoljuba Draškovića, koji je najavio gradnju aerodroma i staze za „formulu jedan“.

On je za „Večernje novosti“ podsjetio da ideja o gradnji aerodroma na Sokocu datira još iz bivše Jugoslavije jer je još tada aerodrom u Sarajevu ocijenjen kao vrlo nepovoljan, sa ograničavajućim parametrima.

Trninić je naglasio da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo planiraju dalji razvoj banjalučkog aerodroma, kojem je, zbog rasta kargo saobraćaja, odobrila kredit od sedam miliona KM preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske za dalje proširenje kapaciteta.

„Posao sa izvozom mesa u Tursku, gdje smo do sada obavili 101 let i izvezli 4.500 tona mesa je samo početak, a na pomolu je dogovor u vezi izvoza mesa u Rusiju“, rekao je Trninić.

Napominjući da trenutno postoji samo jedna putnička linija i to Banjaluka – Beograd, Trninić je istakao da postoji veliki potencijal za razvoj putničkog saobraćaja.

 SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se