5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Dodik i Vučić sutra će ozvaničiti početak izgradnje mosta kod Bratunca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić ozvaničiće sutra početak gradnje mosta na Drini između LJubovije i Bratunca, što je investicija od 12 miliona evra.

Događaju će, kako je najavljeno iz Vlade Srbije, prisustvovati i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Radnici i mehanizacija beogradske kompanije „Ratko Mitrović“ u petak, 16. oktobra, počeli su radove na uređenju terena i raščišćavanju trase sa desne strane Drine za izgradnju pristupnog puta i mosta između Ljubovije i Bratunca.

Sve pripreme su obavljene, a 29. septembra predstavnici Vlade Srbije potpisali su ugovor sa firmom „Ratko Mitrović“, koja predvodi konzorcijum od četiri firme koje će izvoditi radove.

Ukupna vrijednost investicije je 12 miliona evra, od čega Srbija učestvuje sa 4,5 miliona za izgradnju kompletnog mosta i pristupne puteve sa svoje strane ovog graničnog mosta, dok će Republika Srpska i BiH finansirati izgradnju pristupnog puta i zajedničke carinske terminale sa lijeve obale Drine na prostoru bratunačke opštine.

Most će biti dug 227 metara, a širok 14 metara sa dvije saobraćajne trake i trotoarima za pješake i bicikliste.

Nastrešnica iznad mosta biće površine 2.000 metara kvadratnih. Most će biti savremen, kao i carinski terminali i svi drugi sadržaji neophodni za promet ljudi i robe.

Nakon završetka projekta biće ponovo uspostavljen teretni saobraćaj, obustavljen prije nekoliko godina zbog dotrajalosti starog mosta.

Ozvaničenje početka radova zakazanao je za sutra u 11.00 časova na zaobilaznom putu oko LJubovije u naselju Kašice, na lokaciji Topolice.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se