5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Danas oblačno, slaba kiša samo ponegdje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, dok će slaba kiša samo ponegdje padati.

Kiše ili slabijeg pljuska može biti u Hercegovini i na zapadu Krajine, kao i ponegdje na krajnjem istoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab vjetar, uglavnom južnih smjerova.

Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, na jugu do 25 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme. Kiše je bilo na zapadu i sjeveru.

Neum je jutros bio najtopliji sa 19 stepeni Celzijusovih. U Bihaću je u 8.00 časova izmjereno 18, a u Mostaru i Stocu 16 stepeni.

U Bijeljini, Doboju, Zvorniku i Gradišci izmjereno je 15 stepeni, u Banjaluci, Trebinju, Prijedoru, Novom Gradu, Srpcu i Gradačcu 14, u Tuzli, Livnu i Sanskom Mostu 13, u Višegradu, Srebrenici, Zenici, Goraždu, Jajcu i Bileći 12, na Mrakovici, u Sarajevu, Kalinoviku, Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Foči i Ribniku 11, na Ivan Sedlu, u Kupresu, Drvaru, Driniću i Šipovu 10 stepeni.

Na Han Pijesku, u Nevesinju, Rudom i Istočnom Drvaru jutros je bilo devet stepeni, na Čemernu osam, na Sokocu i u Gacku sedam i na Bjelašnici pet stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je na Mrakovici – šest litara po metru kvadratnom, u Novom Gradu palo je pet litara, u Gradišci, Kalinoviku i Prijedoru četiri, u Mrkonjić Gradu i Istočnom Drvaru tri litra po metru kvadratnom.

Kiša je padala i u Banjaluci, Srpcu, Bijeljini, Foči, na Čemernu, u Driniću, Ribniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se