8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Cvijanović: Bosić želi finansijski slom Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da bi predsjednik SDS-a Mladen Bosić sporio svaki kreditni aranžman Srpske jer želi da vidi njen finansijski slom.

„Bosić hoće da vidi finansijski slom Republike Srpske, ali on se neće desiti uprkos tome što je takozvani Savez za promjene na nivou BiH blokirao sva finansijska sredstva, i kreditna i vlastita, kao što je bio slučaj sa sredstvima Svjetske banke, ali i onima iz dobiti ‘Elektroprenosa’, koja su trebala da dođu u budžet Srpske i da budu stavljena na raspolaganje građanima Republike Srpske“, istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje da prokomentariše Bosićevu izjavu u vezi sa kreditnim zaduženjem Republike Srpske u iznosu od 300 miliona dolara – da je riječ „o mutnim parama i mutnom poslu“, Cvijanovićeva je ocijenila da bi Bosić sporio svaki aranžman jer njega ne brine ni ko je kreditor, ni kolike su kamate, a u ovom slučaju one su povoljne.

„NJega brine to što će Vlada Republike Srpske moći da izvršava obaveze prema budžetskim korisnicima i što će moći povoljnim sredstvima zatvoriti neke postojeće nepovoljne aranžmane“, istakla je Cvijanovićeva.

U interesu Srpske je da se zajedno radi, a ne linč

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je vladajuća većina zakazala posebnu sjednicu Narodne skupštine Srpske, ne da bi napravila linč kako to tumači opozicija, već da bi pomogla da svi koji su na prostoru Republike izabrani voljom građana na funkcije na bilo kojem nivou vlasti počnu da rade zajedno jer je to u interesu Srpske, njenih institucija i građana.

„Pošto je vladajuća struktura na nivou BiH, u kojoj učestvuju SDS, PDP i NDP, uglavnom ignorisala zvanične stavove institucija Republike Srpske, Vlada Srpske nije imala drugog izbora nego da se obrati parlamentu, jer je to jedini politički dom za sve izabrane funkcionere Republike Srpske, bez obzira na kojem nivou vlasti djelovali“, istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnju predsjednika SDS-a Mladena Bosića da je vladajuća većina u Srpskoj zakazala posebnu sjednicu da bi napravila „svojevrstan linč srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH“, Cvijanovićeva je rekla da „u parlamentu treba da se definišu pristupi i prakse koje su u interesu Srpske, a ne ove ili one političke grupacije što, nažalost, gospodin Bosić nije razumio“.

„Stvari su otišle predaleko, a ignorantski odnos prema interesima Republike Srpske mora prestati, tako da je upravo ovo skupštinsko zasjedanje u funkciji onog što građani Srpske očekuju od onih koje su birali“, naglasila je predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se