12 C
Zvornik
25. април 2024.

Srpska želi da čuje glas naroda

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska referendumom o radu Suda i Tužilaštva BiH želi da čuje glas naroda, da dobije političku činjenicu kao rezultat toga, te da u narednih šest mjeseci definiše odgovarajući akt koji će pratiti referendum.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da pitanje referenduma pokazuje da ponovo oko nekih važnih stvari nema jedinstvenog stava u okviru BiH.

Na najavu bošnjačkih političkih lidera da će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH na odluku o referendumu, Cvijanovićeva je istakla da, kada je riječ o bošnjačkim političkim partijama, Srpska nije ni očekivala nikakvu drugačiju reakciju osim otpora.

„Nismo očekivali drugačiju reakciju ni kada je riječ o međunarodnom faktoru koji u BiH uporno brani poziciju visokog predstavnika, iako znaju da je sve ono što se dešavalo posljednjih 20 godina veoma upitno sa aspekta donošenja i nemetanja određenih odluka i pravljenja ambijanta koji je BiH osakatio, a ne unaprijedio“, poručila je Cvijanovićeva.

Službeni glasnik Republike Srpske“ objavio je odluku Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske, kojom je utvrđeno da Odlukom o raspisivanju republičkog referenduma o radu pravosudnih institucija BiH, koju je donijela Narodna skupština Srpske, nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se