18.1 C
Zvornik
05. октобра 2022.

Skupština RS izglasala Komisiju za referendum

BANJALUKA – Narodna skupština RS izglasala je Komisiju za provođenje referenduma o pravosuđu u BiH, javlja novinar „Nezavisnih novina„.

Za komisjiu su glasali predstavnici vladajućih partija u RS, opozicija je bila uzdržana, dok su predstavnici Koalicije Domovina bili protiv.

Odbijen je zaključak opozicionih partija da se zatraži smjena Dragana Bogdanića, ministra zdravlja i socijalne zaštite RS zbog negativnog revizorskog izvještaja, kao i formiranje anketnog odbora radi utvrđivanja okolnosti propasti Bobar banke.

Poslanici su potvrdili novu Regulatornu komisiju za energetiku, i to sa 44 glasa za, osam protiv i 21 uzdržanim.

Zahtjev opozicije da bude smijenjena Slavica Injac, direktor Agencije za bankarstvo RS nije usvojen, jer je za takvu odluku glasalo samo 28 poslanika.

Zadatak Komisije za provođenje referenduma je da formira komisije u lokalnim zajednicama u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju referenduma.

SNSD ima četiri, DNS i Socijalistička partija po dva i Slobodni demokratski srpski klub (SDS-K) jednog člana u ovoj komisiji.

Željko Mirjanić je predsjednik Komisije za provođenje referenduma o radu Tužilaštva i Suda BiH, a članovi su Ljiljana Dabić, Vili Kuljanac, Mile Dmičić, Dragan Ristić, Željko Škondrić, Dragoljub Reljić, Dobrila Drinić i Darko Kremenović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se