9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Plakati sa likom Vladimira Putina u Srebrenici

Aktivisti Udruženja “Istočna alternativa” Republike Srpske danas su na nekoliko lokacija u Srebrenici zalijepili plakate sa likom predsjednika Rusije Vladimira Putina, te plakate sa motivima pravoslavnih hramova sa natpisima “Ujedinjeni u veri i bratstvu” i “Hoćemo savez sa Rusijom”.

Zalijepljeni su i plakati sa likom Dragana Todorovića, predsjednika “Istočne alternative” Srbije.

Predsjednik “Istočne alternative” Srpske Vojin Pavlović izjavio je Srni da je ovo nastavak njihove aktivnosti, započete prije dva mjeseca kada su lijepili samo Putinove postere, i da će svaku akciju koju budu vodili za zaštitu Republike Srpske počinjati iz Srebrenice.

“Ovo nije nikakva provokacija ni muslimana ni bilo koga ko ovdje živi. Ovo je izražavanje naših ciljeva i poziv vlasti Srbije kao garantu Dejtonskog sporazuma i vlasti Srpske da podrže predsjednika Milorada Dodika koji je na dobrom putu ka ostvarenju saveza Srpske sa Ruskom Federacijom”, naglasio je Pavlović.

On je pojasnio da se ovaj pokret bori za savez Srbije i Srpske sa Rusijom kao moćnom zemljom i jednim od garanata mira, za razliku od EU i SAD koje stalno izazivaju nestabilnost i sukobe u svijetu.

Pavlović kaže da stalno raste broj članova ovog udruženja i da pružaju podršku i traže da se nakon referenduma o radu Tužilaštva i Suda BiH ubrzo organizuje referendum o samostalnosti Republike Srpske, što je njeno demokratsko pravo.

“Pozivamo srpske predstavnike u zajedničkim organima BiH, a posebno Mladena Ivanića i Mladena Bosića da prestanu voditi izdajničku i podaničku politiku i da se okrenu zaštiti Republike Srpske i srpskog naroda čijom zaslugom su stupili na dužnosti koje obavljaju”, poručio je Pavlović.

On kaže da “Istočna alternativa” traži od Ivanića i Bosića da ne budu sluge zapadnih zemalja i okupatora i vazali Bakira Izetbegovića.

“Oni više napadaju predstavnike vlasti i institucije Republike Srpske od Izetbegovića i huškaju Srbe na Srbe što je nedopustivo”, ocijenio je Pavlović.

Članovi ovog pokreta poručili su i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da se okrene Republici Srpskoj i da bude garant njenom opstanku time što će pomoći njen razvoj i podržati Milorada Dodika i Vladu Republike Srpske u borbi za ravnopravnost i samostalnost Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se