Ove slavne žene imaju natprosječnu inteligenciju

Neke od slavnih dama imaju da ponude mnogo više od ljepote.

I dok ih većina ljudi posmatra sa predrasudom da su samo ljepotice sa velikih ekrana, neke od njih su i članovi Mense.

Šeron Stoun

Legendarna Šeron Stoun poznata je po ulogama sposobne žene zanosnog izgleda, ali ona je dokazala da je mnogo više od toga. Poznata glumica primljena je na The University of Edinburgh kada je imala petnaest godina, a njein koeficijent inteligencije iznosi 154. Ona je, takođe, članica Mense.

Šakira

Zanosnu pevačicu Šakiru mnogi su zavoljeli zahvaljujući interesantnoj boji glasa i zanimljivom poreklu, za apravo je i natprosečno inteligentna. Njen koeficijent inteligencije iznosi 140.

Sindi Kroford

Slavna manekenka Sindi Kroford jedna je od najljepših žena na svijetu, ali tu njena priča ne staje. Osim glamuroznošću, ona se ponosi i visokom inteligencijom.

Nikol Kidman

Oskarovka Nikol Kidman odustala je kao 16-godišnjakinja od škole da bi se okrenula glumačkoj karijeri. Australijska ljepotica ima koeficijent inteligencije 140 te se pridružuje popisu žena koje osvajaju ljepotom i inteligencijom.

Natali Portman

U svojoj filmografiji ima različite uloge, od naučnice do balerine. Ne samo da je ekstremno talentovana za glumu nego je završila i osnovne akademske studije na prestižnom Harvardu. Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razumije francuski, njemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

Agencije

Back to top button